En ole tänne pitkään aikaan ehtinyt mitään laitella kun olen keskittynyt kutomiseen ja virkkaamiseen.
Tein lauantaipäivän iloksi sämpylätaikanasta saskatoon täytteellä sämpylöitä. Laitoin hillotäytettä sekä pelkkiä marjoja. Hillotäytteellä tulivat parempia.
Sämpylätaikinaan käytin spelttivehnäjauhoja ja vastajauhettua täysjyvävehnää sekä kuivattua nokkosta. Huushollissani kun en käytä ollenkaan tavallista valkoista vehnäjauhoa. Speltillä ja täysjyväjauhoilla tehdessä maku tulee voimaakkaampi, siihen kyllä tottuu. Ja onhan se terveellisempääkin.
Mukava lukea saskatoonin käytöstä, kun suomi-sivuilla ei paljoa löydy juttua. Ensi kesänä tarkoitus pohjoiseen istuttaa saskatoonia.
VastaaPoistaHyvä kun ollaan kiinostuneita saskatoonista. Onnea istutuksille.
Poista